Ansökan till anpassad gymnasieskola

Från och med antagningsår 2021 administrerar Antagning Fyrbodal en del av ansökningsförfarandet till anpassad gymnasieskola.

Du som ska söka anpassad gymnasieskola kommer att få hjälp med detta av personal på din nuvarande skola. Utbildningar inom anpassad gymnasieskola finns på flera platser i vårt område. Studie- och yrkesvägledare eller annan personal på din skola kommer att stötta dig i att ta reda på vilka utbildningar som finns och som kan passa just dig.

Antagning Fyrbodal kommer att ta emot ansökningsblanketter, sammanställa ansökningarna och vidarebefordra dessa till mottagande skola. Den blankett för ansökan som ska användas hittar du här:

Ansökan till anpassad gymnasieskola

Observera att Antagning Fyrbodal inte gör antagning till anpassad gymnasieskola, utan endast hanterar ansökningar. För antagningsrelaterade frågor hänvisar vi till respektive skola.

Länkar till kommunernas information

Bengtsfors

Dals-Ed

Färgelanda

Kunskapsförbundet Väst (Trollhättan och Vänersborg)

Lysekil

Mellerud

Munkedal

Orust

Sotenäs

Strömstad

Tanum

Uddevalla

Framtida utveckling

Utbildningschefsnätverket har beslutat att ansökan och antagning till anpassad gymnasieskola ska ske på samma sätt som till gymnasieskolan. Det innebär att ansökan kommer att göras i det digitala systemet Indra. Innan vi kan göra på detta sätt måste Indra anpassas vilket kommer att göras så snart det är möjligt.