Vård- och omsorgscollege

Funderar du på att gå en Vård- och omsorgsutbildning? Det är en utbildning som leder till arbete inom ett område där det är stor efterfrågan på personal.

Under utbildningen kommer du att lära dig massor av saker som förbereder dig för ett kommande arbetsliv, eller för vidare studier. Du kommer även få med dig mycket ny kunskap som du kan använda i alla sammanhang i livet.

Många Vård- och omsorgsutbildningar i Fyrbodal är lite speciella eftersom de är certifierad av Vård- och omsorgscollege. Det betyder att skolan arbetar tätt ihop med arbetsgivare och fackförbund inom vård och omsorg så att det du lär dig stämmer överens med vad arbetslivet efterfrågar. Det kommer du märka både i skolan och på arbetsplatserna när du genomför ditt arbetsplatsförlagda lärande, APL.

Certifieringen i Vård- och omsorgscollege gör din utbildning extra bra och det blir lättare för dig att hitta jobb när du är klar.

Du som studerar inom ett Vård- och omsorgscollege får diplom som visar att du har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete men är inte ett krav för anställning. Det finns vissa krav för att erhålla diplomet.

Det är en viktig bransch med stort ansvar, och din kompetens behövs. Du är efterlängtad!

  • Läs mer på www.vo-college.se i vilka kommuner utbildningarna finns och vad som gäller för att erhålla ett diplom.

Titta gärna på filmerna som visar hur det kan vara att jobba inom vård- och omsorg.

Se filmer