Ansökan har stängt – snart kommer antagningsbeskedet!

1 juni, 2021

Sommaren innebär semester för många och det kan vara svårare att få tag på rätt personer för dig som har frågor om din ansökan/antagning till gymnasiet. Vi har samlat vanliga frågor och information om kontaktuppgifter under – Bra att veta under sommaren – som du hittar under aktuellt.

29 juni klockan 13.00 kommer det slutliga antagningsbeskedet att visas i Indra. Du ska då logga in för att ta del av ditt besked. Det skickas inte något antagningsbesked med posten.

Under sommaren kan du inte själv göra några ändringar i din ansökan. Om du vill ändra i din ansökan måste du därför få hjälp av din studie- och yrkesvägledare. Det är några saker du måste tänka på:

    • Det allra viktigaste att känna till är att ändringar som görs i ansökan efter slutantagningen innebär att hela din ansökan anses som sent inkommen. Det innebär att du hamnar sist i kön på samtliga val – även de val du inte ändrar. Det är därför viktigt att du är helt säker på att du vill ändra i ansökan.
    • Din SYV hjälper dig att göra det sena omvalet men kommer inte att registrera det i Indra förrän efter att slutantagningen är klar den 29 juni. Innan dess syns alltså inte ändringarna i din ansökan när du loggar in i Indra.
    • Sena omval hanteras inte förrän i reservantagningen så du får vänta till augusti på ett antagningsbesked.